ROL

STICHTING REGIONAAL ONDERZOEK LELIETEELT IN NOORD-  EN OOST NEDERLAND

Leliedag 2023 komt er aan.

Op woensdag 8 februari is de dag van de Lelie met als thema: “Welk deel van de lelieteelt heeft toekomst?’ 

De Leliedag wordt afgetrapt door Gerard Menting, voorzitter van de KAVB-productgroep Lelie. Hij bespreekt de belangrijkste actualiteiten. Dirk Osinga van Stichting ROL geeft een toelichting op de actualiteiten rondom de Stichting Regionaal Onderzoek lelieteelt in Noord- en Oost Nederland en de BKD praat u bij over de kwaliteitskeuringen van lelies. Voorzitter van de KAVB Jaap Bond neemt de actualiteiten van de sector met jullie door. 

Het plenaire gedeelte sluiten we af met Director Corporate Affairs Marijke Everts van de Van Drie Groep. Dit is een Nederlands familiebedrijf en producent van kalfsvlees, rundvlees, diervoeder en zuivelgrondstoffen. De Van Drie Group wil waarde creëren. Voor klanten, de boeren waarmee het samenwerkt en de maatschappij. In tijden dat kritisch gekeken wordt naar de veehouderij is dat een uitdagende opgave.  

Na een lunchpauze tussen 12.15 en 13.30 uur start het middagprogramma. Daarin kun je verschillende workshops volgen. Drie workshops* zijn aangemerkt voor het verlengen van de spuitlicentie. Wanneer je twee workshops hiervan volgt kun je je licentie verlengen. Aanmelden voor licentieverlenging is verplicht.  

Aan het eind van de dag heb je een dosis inspiratie waarmee jij mogelijkerwijs anders gaat kijken naar de lelieteelt.  Het programma wordt afgesloten om 16.00 uur, waarna we onder het genot van een drankje en een hapje na kunnen praten over deze dag. 

Wanneer: woensdag 8 februari, inloop vanaf 9.30 uur

Waar: Van der Valk hotel Emmeloord